Nieuws

Nieuwe speler meldt zich: Cool Capital Partners, investeren in vastgoed zonder gedoe.

Onlangs is Cool Capital Partners – trots gevestigd te Den Haag – opgericht. Cool Capital Partners is een vastgoedinvesteerder die met zowel particuliere als professionele beleggers vastgoed verwerft, exploiteert en beheert. Het bedrijf is opgericht door aandeelhouder The Young Venture Group (‘TYVG’) en directeur-aandeelhouder Pieter-Bastiaan Bouwer.

De jonge organisatie heeft de ambitie om gestaag te bouwen aan een binnenstedelijke- en solide vastgoedportefeuille, gericht op zowel woningen als kantoren. Het eerste (residentiële) fonds is inmiddels gevuld en grotendeels gecommitteerd door haar partners.

Cool Capital Partners werkt vooral samen met (ex-)ondernemers, (ex-)sporters, particuliere beleggers, maar ook pensioenfondsen en family offices. Pieter-Bastiaan: “Het bedrijf is ontstaan vanuit een duidelijke behoefte. Steeds meer jonge en enthousiaste particulieren willen ook iets in het vastgoed doen, wij zijn hiervoor de ideale partner. Beleggers hebben bij ons wel de lusten en niet de lasten.”

Met enkele partners wordt momenteel gesproken over zogenaamde maatwerkoplossingen. Constructies waar Cool Capital Partners zich de ‘actieve’ partij toont, en een investeerder passief meedoet zijn veelgebruikte methoden. De investeerder krijgt hierbij wél een aandeel in het vastgoed, in tegenstelling tot producten bij andere aanbieders.

Keep it simple

“Veel vastgoedfondsen beloven en geven een variabel en bovenal ingewikkeld rendement” aldus Pieter-Bastiaan. “Beleggers krijgen bijvoorbeeld ook leegstand en onderhoud voor hun kiezen. Ik vind dat kinderachtig”. Beleggers krijgen een (vaste) gegarandeerde rente, een eerste recht van hypotheek én ieder kwartaal rente uitbetaald. Investeerders op zoek naar veel rendement (en dus veel risico) zijn bij Cool Capital Partners niet op het juiste adres. Zoeken ze zekerheid, garantie én een waardevast onderpand, zijn ze dat wel.

Pieter-Bastiaan: “Enkele beleggers uit mijn netwerk zijn gezien de negatieve rente al blij met een rente van 2%, op bijvoorbeeld verhuurd onroerend goed in Amsterdam. Wij streven ernaar om altijd een gegarandeerde rente te bieden tussen de 4,5% en 5,5%, afhankelijk van de propositie. Bovendien vallen we onze partners niet lastig met leegstand en onderhoud, die zijn voor ons.”

Initiatiefnemers

Cool Capital Partners is opgericht door TYVG en Pieter Bastiaan Bouwer.

Pieter-Bastiaan (1989) heeft een achtergrond in de fiscaliteit en bij een landelijk opererende vastgoedontwikkelaar- en belegger.

TYVG is een investeringsmaatschappij opgericht door ondernemer Wim de Jong (1982). TYVG richt zich voornamelijk op het bedenken, starten en faciliteren van (vastgoedgerelateerde) ventures. Daarnaast is het bedrijf actief als vastgoedbelegger.

Interesse?

Neem contact op met:

Pieter Bastiaan Bouwer (Partner/Oprichter)
pieterbastiaan@coolcp.nl
070 – 22 11 200
www.coolcapitalpartners.nl

Neem contact op

Maak een afspraak voor een kopje koffie.

  • Vaste rente van 4.5%
  • Uitkering per kwartaal
  • Looptijd 5 jaar

  Liever direct contact? Bel dan naar +31 70 22 11 200

  Meer nieuws

  Menu